28 oktober 2013

Visst har jag blivit bättre!

Citat från 29 mars om 5km-spåret vid I15:
Med ett dagsbästa på 15:55 är det dock fortfarande långt till mitt personbästa på 13:09, och lite till för att slå Tobias Evertssons 12:40 - vilket jag SKA göra i år.
Den 4/10 körde jag varvet på 12:37 - en putsning av mitt personbästa med en dryg halvminut och 3 sekunder under de 12:40.
Att hr Evertsson i September har putsat sitt personbästa med 2 minuter är en annan femma - det ger mig ett nytt mål...
Igår var jag ute på en lite blandad runda som jag började med att efter lite uppvärmning flänga ett varv runt samma 5km-spår. Jag var lite besviken på att det tog hela 13:15, men när jag nu ser att det bara är 6 sek över mitt tidigare personbästa är jag rätt nöjd ändå. Det gäller att ha perspektiv!

Garmin-info för den som är intresserad:

23 oktober 2013

Världscuppremiär i källaren


Jahapp, ikväll drog jag igång vinterträningen - hoppas jag. Det kändes rätt motigt, men gick ändå rätt så bra. Det blev lite sen start, så jag fick nöja mig med 40 min idag. Som inspiration tittade jag på repris av första deltävlingen i årets MTB-världscup. Härlig start på den tävlingen med Emil Lindgren som visade framfötterna och tog starten innan en hal kurva puttade bak honom i fältet lite.
Min träning idag då? Tja - sådär, får man väl säga. Tänkte kört 1-minutersintervaller på 400W men fick sänka till 360W. Se'n gick det rätt bra.

I lördags var jag ute på en liten cykelrunda. Jag hade en grym träningsvärk i låren efter att ha spelat "Lazergame" i 2*20 minuter kvällen innan, men försökte köra på lite. Det gick skapligt - 40s över mitt personbästa på I15:s 5km-slinga. Se'n tänkte jag jobba lite uppför "mördarbacken" men en bit upp i backen, precis när jag hade växlat ner från 4:an till 3:an och tryckte till igen, rasslade det till och tog stopp. Kedjan hade halkat av 3:ans drev och ramlat ut till 8:ans. Detta har hänt förut, då var det början till slutet för mitt DT Swiss-nav. Nu tror jag inte XT-navet är lika känsligt men jag ska nog snarast kolla över kedja / kassett och se om inte det är bytesdags. Dessutom har jag på känn att framklingorna behöver bytas ut också. Kul att handla lite :)
Well, nu är det duschdags och se'n sova. Ha det!

Växeln inne vid 3:an, kedjan på 9:anSådär ska kedjan inte gå på rullarna...

13 oktober 2013

Härlig cykelhelg

En bekant i grannskapet har nyligen köpt sig en 29" Trek X-Caliber. På lördagsförmiddagen tog jag med honom på en grusvägstur ner till Storsjön utanför Viskafors. Vi cyklade i drygt en timma ner dit, stannade till en stund och delade på en banan och cyklade sedan hemåt igen. Vädret var helt underbart så det var totalt 2 timmars extremt njutningsbar cykling. Då kompisen är grön inom MTB fick jag ta det väldigt lugnt men lyckades ändå få honom att jobba ganska hårt.
Paus vid Storsjön på lördagen
En positiv följd av det var att jag även kunde ta en söndagstur. Tyvärr hanns den inte med förrän efter middagen och magen kändes då inget vidare. Därför fick det tänkta hårdpasset bli ett myspass. Jag rullade bort till Björbobacken via ett spår med en lurig backe som jag idag för första gången inte klev av i. Stärkt av det tog jag mig an spåret till höger om asfaltvägen upp till Björbobacken. Tänkte det skulle gå bättre än det brukar. Nu var jag som sagt inte riktigt i slag, så tempot var inget vidare. Däremot funkade tekniken bättre än vanligt och det blev endast en kort fotisättning i andra delen och avklivning först i slutet av sista delen. Skapligt - men inte bra. Hrrm...
Nå, jag fortsatte uppför Björbobacken, lugnt och metodiskt. Stannade till på toppen för en bild innan jag rullade nerför liftspåret. Det gick fantastiskt bra idag, utan några oplanerade stopp. Gick faktiskt riktigt fort på slutet och kändes bra. Kort sagt en underbar helg!
Redo att rulla nerför liftspåret.